Je huid voorbereiden op de zomer doe je zo!

Wat een feestje, de zomer is aantocht! Nu de eerste zonnestralen langzaam maar zeker sterker beginnen te worden, kun jij ondertussen je huid voorbereiden op de zomer. 
In deze blog geef ik uitleg, tips en advies om jouw huid 'summer-ready' te maken.

Here comes the sun...

Elk seizoen kent zo zijn uitdagingen voor het verzorgen van de huid. Zo is de overstap van de winter naar de zomer een grote verandering voor de huid. Door de wisselende temperaturen en de lage luchtvochtigheid in de winter, droogt de huid vaak uit. In de afgelopen maanden kan je huid doffer en schilferig zijn geworden.
Daarom is het belangrijk om een peeling aan je verzorgingsroutine toe te voegen. Op deze manier kun je een laagje van de huid af slijten om 'opnieuw' te beginnen. De schilfertjes en dode huidcellen worden verwijderd, waardoor jouw frisse en gezonde glans weer terug komt. Het is belangrijk om kennis te hebben van jouw huidtype, om het juiste product in huis te halen. Let wel op, na het gebruik van een peeling is de huid gevoeliger voor zonlicht en heeft het dus bescherming nodig.

Bescherming

Hoewel (de meeste) allemaal vrolijk worden van de zon, moeten we zorgvuldig omgaan met UV en onze huid. De zon is een van de grootste veroorzakers van vroegtijdige huidveroudering. Zonschade kan als gevolg huidafwijkingen met zich mee brengen die risico's vormen voor kanker. Het is belangrijk om hier bij stil te staan, wanneer je zonder bescherming in de zon gaat liggen. De huid heeft tijd nodig om rustig te wennen aan dit geweldige seizoen, met haar heerlijke zonnestralen.
Gebruik dus écht zonnebrandcrème, want óók dan word je bruin. Hoe lichter en gevoeliger je huid, hoe hoger je beschermingsfactor. Zeker met dit aanloopje naar de zomer toe, is het belangrijk om een hoge beschermingsfactor te gebruiken om de huid te laten wennen en beschermen.

In & out hydratatie...

Dat je elke dag voldoende water moet drinken, is algemeen bekend. Maar wist je dat je je huid daardoor op een natuurlijke manier beter kunt hydrateren? Zo krijg je veel vocht binnen, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en wordt de huid zuiverder. Inwendige hydratatie is dus heel belangrijk voor een juiste vochtbalans. Daar tegenover staat uitwendige hydratatie. Gebruik een voedende dagverzorging als 'glas water voor de huid'. Je huid wilt graag verzorgd worden en heeft daarbij jouw hulp nodig. Net als de winter is de zomer eveneens uitdrogend. Het heeft waarde om je huid die pot crème te gunnen, want je moet er nog je hele leven mee doen. 
(Weetje: Je huid is het grootste orgaan van je lichaam)

Eet je huid gezond

Voedsel voor je huid? Ja,zeker!
Door je voedingsschema aan te passen kun je je huid voorbereiden op de zomer. Er zijn voedingsmiddelen die je huid beschermen tegen de schade van UV-straling. Daarvoor moet je producten kiezen die rijk zijn aan antioxidanten. Deze stofjes neutraliseren de vrije radicalen in zonlicht die je huid sneller doen verouderen. En ohja, deze producten zijn ook nog eens bevordelijk voor een goed gehydrateerd huid.
Namelijk:

1. Verse groenten
2. Vers fruit
3. Kiemen en kruiden
4. Groene thee
5. Ongebrande noten en zaden
(En eindelijk zonder schuldgevoel ↓;)

6. Rauwe of bittere (minimaal 70%) chocolade

Rustig opbouwen

Als laatste wil ik meegeven dat het ontzettend belangrijk is om het zonnen rustig op te bouwen. Je bent vast wel eens flink verbrand geweest, met de gevolgen vandien. 
(huidschade, dehydratatie, koorts, zonnesteek)
Al gebeurd het maar een keer, blijft je huid het onthouden. Het is het daarom zo waard om er rekening mee te houden. Het beste is om niet uren achter elkaar te gaan zonnen en zeker tussen 12:00 en 15:00 de schaduw op te zoeken. Breng na 2 uur opnieuw je bescherming aan, ook na het zwemmen en zweten.

Thalgo Sun Care

De zonneproducten van Thalgo zijn onderverdeeld in lichaam en gezicht. 
De zonnebescherming voor het gezicht heeft SPF30 en SPF50+. Beide zijn het rijke crèmes om vroegtijdige huidveroudering door de zon tegen te gaan. Het beschermt de huid tegen UV-A en UV-B stralen en voelt comfortabel aan. Zelfs de meest gevoelige huid is geschikt voor deze zijdezachte textuur. 
Wil je de huid na het zonnen ook verzorgen? Dan biedt Thalgo een Sun Repair Cream masker om de kwetsbare huid intensief te hydrateren en te verzachten.

Voor het lichaam zijn er 2 soorten body lotions met SPF15 en SPF30. Ook om de huid na het zonnen nog te verzorgen, kun je gebruiken maken van de Hydra-Soothing lotion die voor alle huidtypen geschikt is. Het bevat glanzende pareldeeltjes, die je bruine teint accentueren.

Benieuwd naar de Sun Care van Thalgo? 
Bestel dan jouw product via onderstaande button. Stuur een berichtje met de gewenste beschermingsfactor. 
Wees er op tijd bij, want de zonnestralen worden steeds sterker!